Okul Rehberlik Servisinin Tanıtılması

5. sınıf öğrencilerimizin Okul Rehberlik Servisi hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla Okul Rehber Öğretmenimiz Yakup YILMAZ tarafından pano hazırlanmıştır.

Okullarımızda Yürütülen Rehberlik Hizmetlerinin Amaçları;

• Öğrencinin kendisini fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönleriyle tanımasına,
  • Gelişimine yardımcı olacak fırsatları, okul içi ve dışı eğitim olanaklarını, meslekleri, toplumun beklentilerini tanımasına,
  • Temel eğitimden başlayarak ilgi ve yeteneklerine uygun bir üst programı tanıyıp seçmesine,
  • Problem çözme gücünü geliştirmesine, doğru kararlar verebilmesine,
  • Ruhsal yönden sağlıklı ve topluma yararlı, kendini gerçekleştirmiş bir kişi olarak yetişmesine yardımcı olmaktır.

Kendini gerçekleştirmekte olan birey;  kim olduğunu gerçekçi bir gözle algıladığı gibi, kim olabileceği hakkında da daha tutarlı bir kişiliğe sahiptir. Hem kendisi, hem de başkaları hakkında iyi düşüncelere sahiptir. Kendine saygı duyar ve kendini olduğu gibi kabul eder. Duygu ve düşüncelerini uygun bir şekilde dile getirir. Değişmeye ve yeni yaşantılara açıktır.
Kendini gerçekleştirme yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Bu nedenle hayatın her döneminde, ilgi ve yetenek yönünden en üst seviyeye ulaşmak için çaba gösterilmelidir.

14.09.2023 74

14-09-202314-09-202314-09-202314-09-202314-09-202314-09-2023

Adres:
CAMİİSAĞIR MAH. YATILI İLKÖĞRETİM OKULU KÜME EVLERİ ŞEHIT AST.CVS. SONER ÖZUBEK YATILI BÖLGE OKULU BLOK NO: 1A NARMAN / ERZURUM